Utomhusbelysning

Vi här på lampjakt.se vill inte bara tipsa dig om glödlampor, LED-lampor och andra ljuskällor utan även ge dig bra tips på armaturer som du också kan få tag på via vår sajt. Här får du därför några tips på populära utomhusbelysningar.

Spotlights och ECO-lights för trädgård

Spotlights och ECO-lights är i stort sett samma sorts lampa bortsett från att ECO-lights är miljövänligare. Spotlights och ECO-lights funkar utmärkt när du vill exponera vissa delar av din trädgård, kanske en snygg blomrabatt, en fontän eller fina små buskar. Det kan bli mycket effektfullt.

Pollare och Stolplyktor

Pollare är en klassisk utomhusbelysning som lämpar sig väl i blomrabatten eller på var sin sida av trädgårdsgången eller garageinfarten. En pollare är en liten pelare som har en inbyggd lampa i toppen som sprider ett mjukt och fint ljus inom en kort radie. En stolplyckta brukar vara betydligt längre än en pollare och stolplyktan i sig kan utgöra en fin trädgårdsdekoration. En del placerar en enda stolplyckta vid ett vackert parti av sin trädgård medan andra placerar två stolplyktor på vardera sidan av en grusgång.

Fasadbelysning

Det är inte mycket som lyfter ditt hem utvändigt som en riktigt effektfull fasadbelysning. Det finns till exempel downlights som du med fördel fäster i taknocken och som gör att lamporna sprider ljus nedför din snygga fasad. Det finns även lampor som sprider ljus i två motsatta riktningar och dessa lampor fäster man direkt på fasaden, oftast i ögonhöjd eller strax ovanför ögonhöjd.

Verandabelysning

Det finns utomhusbelysning som påminner om de lampor som du använder inomhus men som alltså är gjorda för utomhusbruk. Det kan handla om golvlampor som du placerar på din altan eller veranda och bordslampor som du ställer på utomhusbordet. Det är också praktiskt och effektfullt att sätta en snygg taklampa i verandans tak. Alla dessa lampor ger verandan en ombonad känsla fast du sitter utomhus och förgyller dina sena sommarkvällar.