Inomhusbelysning

Om du funderar på att skaffa ny inomhusbelysning finns det nästan hur mycket som helst att välja på. Här ska lampjakt.se ge dig några exempel på inomhusbelysning som lyser upp ditt hem och gör ditt hem till en trevligare plats att vistas i.

Tips på inomhusbelysning

Golvlampor. En golvlampa passar utmärkt i hall och vardagsrum. De lyser upp rummet utan att göra det för ljust och kan fungera som läslampa om den är placerad nära soffan eller fåtöljerna.

Taklampor. Det finns nog inte en bostad som inte har en taklampa i de flesta rum. Taklampan har i första hand en funktionell betydelse, att den ska lysa upp rummet så att man ser vad man gör, men de kan även vara riktigt snygga och stilrena.

Läslampor. Läslampor, eller sänglampor, är också en självklarhet i de flesta hem. De placeras naturligtvis vid sängen där du läser en bok eller pillar på din mobiltelefon. Även om läslampan i första hand finns för att sprida ljus kan den ändå vara en fin dekoration.

Fönsterbelysning. Det är sällan man sätter upp fönsterbelysning för att lysa upp rummet, det gör man snarare för att pryda hemmet och för att ge rummet en mysigare och mer ombonad känsla.

Bänkbelysning. Lampor över bänken i köket ger inte bara ditt kök en känsla av lyx utan är mycket funktionell. Den gör att du ser bättre när du hackar grönsaker och tillreder en måltid.